11.jpg

Избират най-добрия готвач на Балканите в "Св. Св. Константин и Елена"

Още

Мотото на конференцията е ТУРИЗЪМ, ДОБРОСЪСЕДСТВО, ПАРТНЬОРСТВО - СИЛНИ СМЕ ЗАЕДНО. Хотелиерските асоциации на 7 балкански държави – Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и България, вече са потвърдили участие в събитието.

Официалното откриване на форума е днес от 10 ч. в 5-звездния хотел "Астор Гардън" в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Конференцията включва два панела:

Първи панел: "Маркетингови действия за развитието на туризма на Балканите" и втори панел: "Кулинарията на Балканите – възможност за общи туристически маршрути". Кулминация на събитието е Балканската надпревара "Най-добър отбор Готвачи на БАХА". Тя ще избере отличниците в кухнята на 27 септември 2019 г. в Гранд хотел Варна – к.к. Св. Св. Константин и Елена. Водещ е телевизионният любимец Ути Бъчваров. Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и Елена".

Конференцията и атрактивното събитие ще бъдат заснети от държавната телевизия на Сърбия, която идва у нас с 4 камери и ежедневно ще излъчва новини от мероприятията. Тя ще предава пряко в Интернет, както конференцията, така и конкурса. Ще бъде заснет и филм, който държавната телевизия на Сърбия ще излъчи през октомври. Награждаването на победителите в конкурса ще се проведе на 27.09.2019 г. от 17.30 ч.

Паралелно с Балканската надпревара днес и утре ще бъде избран и най-добрият готвач на България. Конкурсът е организиран за втора поредна година, след 10-годишно прекъсване, от УС на БХРА, допълва ВИП Комюникейшън. БХРА е най-голямата браншова организация в туризма, състояща се от 36 структури в страната с 2500 хотели и самостоятелни ресторанти.

Конкурсът "Най-добър готвач на БХРА за 2019 г." ще се проведе на 25 и 26 септември 2019 г. в Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена, в рамките на форум "Туризъм и кулинария" в следните категории:

  1. Категория Най-добър готвач на БХРА за 2019 г.

  2. Категория Най-добър млад готвач на БХРА за 2019 г.

  3. Категория Най-добър сладкар на БХРА за 2019 г.

  4. Категория Най-добър млад сладкар на БХРА за 2019 г.

Надпреварата е по регламент, изготвен от организаторите, на тема:

Балканска гурме / етно / кухня. В конкурса ще участват голяма част от представителите на регионалните и местните структури на най-голямата браншова организация в туризма - БХРА. Също така ще участват и ученици от гимназиите по туризъм.

Журито ще бъде съставено от известни специалисти в кулинарията, както и от представители на БХРА. А водещ на събитието е телевизионният любимец Ути Бъчваров. Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и Елена".

Награждаването на победителите в конкурса ще се поведе на 26.09.2019 г. от 17.30 ч.