DSC04226-Edit_res.jpg

Aquahouse Thermal & Beach

Още

Всички уникални природни дадености на курорта Св. Св. Константин и Елена – море, слънце, лечебна минерална вода са комбинирани в термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“. Комплексът е дестинация за балнеология, СПА, Уелнес, спорт и грижа за здравето.

Разположен на самия морски бряг комплексът дава усещането за безметежност и спокойствие и предлага възможности за Балнео, СПА и Уелнес туризъм. Със своите 14 басейна и водни съоръжения „Аквахаус Термал & Бийч“ съчетава лечебната сила на минералната вода с приятното усещане от полъха на морския бриз, ползите от морската вода и морския климат. Умело комбинира условията за почивка, спорт, възстановяване и рехабилитация.Целият комплекс се захранва с минерална вода със следните характеристики - температура от 46°C, общата минерализация 553 мг/л, хидрокарбонатна натриево-калциево-магнезиева вода, които я правят подходяща за множество терапевтични приложения.

Лечебно-профилактични свойства на водата

При използване на минералната вода за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика тя оказва благоприятно въздействие при следните заболявания – стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, метаболитни.

Външно балнеолечение и балнеопрофилактика

Оказва благоприятно въздействие при заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на периферната нервна система, ортопедични и травматологични заболявания, кожни и гинекологични заболявания.

Противопоказания

Специфични заболявания, онкологични и инфекциозни заболявания, сърдечни ритъмни нарушения, заболявания в остър стадий и декомпенсирана функция на органи и системи, епилепсия.

В Аквахаус Термал & Бийч гостите могат да се насладят на четири обособени зони, осигуряващи им различни видове усещания и активности.

Аква зона

Посетителите могат да се възползват от различни по големина вътрешни и външни басейни, 25-метров плувен басейн, топъл минерален басейн, външна финландска сауна, джакузи. За любителите на слънчевите лъчи е предвидена комфортна зона за плаж и релаксация.

Детска зона

За най-малките гости е на разположение специална детска зона с вътрешни и външни басейни с температура 32°C, като два от басейните са подходящи и за бебета. Аниматори предлагат занимания и забавления за децата.

Термална зона

Надгражда услугите и предоставя условия за пълно възстановяване, рехабилитация и балнеолечение. Допълнителни вътрешни и външни басейни, оборудвани с множество водни струи, които спомагат за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса. Терапевтичният басейн с минерална вода с температура от 42°C е подходящ за профилактика на болести на опорнодвигателния апарат и периферната нервна система, за рехабилитация и подобряване на ортопедични и травматологични състояния, гинекологични и кожни проблеми. На разположение на гостите са също финландска и билкова инфрачервена сауна, хамам, парна баня и солна стая.

Уелнес зона

За почитателите на физическите упражнения е осигурена възможност за индивидуални и групови спортни занимания – фитнес, аеробика, йога и др. В същата зона са разположени уреди за профилактика и рехабилитация – електролечение, магнитолечение и калолечение. В грижата за красотата са подбрани и специални възстановяващи и разкрасителни процедури – минерални вани, фризьорски салон и козметика.

За повече информация:

Телефон:

+359 52 812 812

Имейл:

info@aquahouse.bg