spa2_res.jpg

Медикъл СПА център Азалия

Още

Медикъл СПА център „Азалия” предлага уникално и безценно съчетание на минерална вода с морски климат, морелечение и калолечение.

Разполага с:

  • вътрешен басейн с минерална вода с постоянна температура 20–32° С , подходящ за провеждане на индивидуална или групова подводна гимнастика
  • хидромасажни и тангенторни вани с минерална вода
  • външен басейн с минерална вода и плаж, подходящ за слънчеви бани и спорт

Основни видове терапии:

Балнеолечениe

Благоприятно въздействие при ставни и мускулни болки, дискова херния, радикулит, контрактури и др.

Таласотерапия

Морската вода съдържа повече от 30 полезни химични съединения и соли, които действат благотворно на кожата и укрепват нервната система.

Калолечение

Минерализира тялото, действа противовъзпалително, антибактериално и успокояващо. Има благоприятно влияние върху опорно-двигателния апарат, нервната система, костите и ноктите.

Физиотерапия и лечение

Ниско и средночестотни токове – намират приложение при лечение в травматологията, неврологията, възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите, гинекологични заболявания и др.

Ултразвук – повлиява заболявания на периферната система, последствия от увреждания на ЦНС, травми на опорно-двигателния апарат, заболявания на стомашно-чревния тракт, хронични възпалителни процеси в различни органи и тъкани, гинекологични заболявания и др.

Магнитотерапия – оказва изключително добро противовъзпалително и болкоуспокоително действие при заболявания на опорно-двигателния апарат, следфрактурни състояния и заболявания на периферната нервна система.

Инхалации с минерална вода и билки – парната инхалация е процедура, с която се облекчава запушването при бронхит, настинка и други дихателни и синусни заболявания.

Инфрачервена лампа – оптимизирана е за облекчаване на болки в мускулите и ставите, както и за облекчение при обикновени настинки. Дълбоко проникващата светлина подмладява кожата, облекчава болките и почиства от токсини. Лъчите също загряват кожата, разширявайки кръвоносните съдове, и така стимулират кръвообращението.

Кинезитерапия – прилага се при широк спектър от проблеми и състояния, от навяхване и изкълчване, до главоболие, болки в областта на гръбначния стълб, спортни травми, деформации и изкривявания на гръбначния стълб и др.

Мануална терапия или лечебен масаж – използват се мускулно-фасциални облекчаващи техники, които се прилагат при разтягане на скъсени и ограничени структури и тъкани, за засилване на слаби мускули, мекотъканни и ставни мобилизации и др.

Процедури за повлияване на болката – използва се криотерапия (чрез LED), мека топлина, ултразвук, лазер и др.