Празници на гроздолечението и виното

17 Август 2022 Още

Facebook-Event-Cove-1920x1005.jpg

🍇 За пета година курортът Св. св. Константин и Елена е домакин на празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти. На празниците може да дегустирате селекция вина от варненския регион, да спечелите СПА процедура или терапия с гроздови продукти, да научите любопитни факти от историята на курорта.

🍷 От 26 август до 2 септември гостите на събитията ще имат възможност да се насладят на различни лечебни и СПА терапии с грозде и гроздови продукти. За терапиите се използват органични гроздови продукти и автентични рецепти. Винените процедури и вани, съчетани с възстановителните свойства на термалната минерална вода в курорта, спомагат за общото укрепване на организма и подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система.

🍷 По време на празниците се провеждат традиционните дегустации на селекция вина от варненския регион. Ще има томболи, на които може да спечелите СПА процедура или терапия с гроздови продукти.

🍇 Ще научите и любопитни факти от историята на курорта. През 30-те години на 20-и век тук е построена първата гроздолечебна станция в България, която предлагала съчетание на гроздолечението с морелечение и с всички благоприятни природни и климатични фактори на мястото. И днес терапиите с гроздови продукти се прилагат в много от СПА центровете към хотелите на курорта.

Програма „Празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти"

🍇 26 август

20:00 – Аквахаус Хотел & СПА, тераса на лоби бар

🍇 27 август

19:00 – Хотел Балнео & СПА Азалия, тераса на р-т „Азалия“

🍇 28 август

20:00 – Хотел Астор Гардън, външна тераса р-нт „Азаро“

🍇 1 септември

17:00 – Аквахаус Термал & Бийч, водна зона

🍇 2 септември

19:00 – Хотел Приморски, сцена с часовникова кула в Търговски център Приморски