Как да се подготвим за СПА хотелите?

Още

Всички знаем какво означават СПА хотели – хотели, които предлагат на гостите си СПА процедури и съоръжения. Още от миналото, римляните са използвали лечебните сили на минералната вода, за да се възстановяват след битки. Нека се почувстваме за малко като истински римляни, да се потопим в света на СПА хотелите. Не всеки е ходил на подобни процедури и хотели, затова тук предлагаме нещо като кратко упътване за новобранците.

Направете си резервация в някой от СПА хотелите

Освен за пребиването си в самия хотел, винаги е необходима резервация за посещението на СПА центъра в комплекса. Разбира се, някои СПА хотели включват в цената си и пакет от процедури, но резервацията винаги е задължителна. Същото важи и за всички останали такива центрове. Някои такива комплекси предлагат масажи по стаите – проверете и за тази възможност.

Винаги носете бански в СПА хотелите

Банският е неотменна част от морската почивка, но помислете и за втори чифт за посещение на съоръженията. Хубаво е да имате възможност след плажа да се потопите в топлите минерални басейни или вани на територията на СПА хотелите, но не е редно да бъдете със „соления“ бански от плажа или с този от обикновения басейн. Налични са кърпи, но ако предпочитате своя, се чувствайте свободни да си носите. Не използвайте тези от плажа.

Как да се подготвим за СПА хотелите 1
Как да се подготвим за СПА хотелите - съвети
Как да се подготвим за СПА хотелите 2
Как да се подготвим за СПА хотелите - идеи
Как да се подготвим за СПА хотелите 3
Как да се подготвим за СПА хотелите - предложения

Какво се прави преди и след посещенията на центровете в СПА хотелите?

Преди да отидете на СПА е добре да си вземете един душ. Окосмяването също е добре да бъде премахнато, но когато говорим за СПА хотели по морето, тази тема е ясна. Не се хранете поне  час преди посещението си в минералните басейни и съоръжения – възможно е да ви стане лошо. Добре е и 24 часа преди посещението да не сте консумирали и спиртни напитки. Когато ходите на масаж, за ваше спокойствие можете да оставите ценните си вещи в стаята или в сейфа в съблекалнята на центъра в хотела. Препоръчително е да отидете и 15-тина минути по-рано, за да не сте припряни от времето и да бързате. Все пак масажът е начин за релаксация и отпускане. Разполагате и с алтернативата да изберете пола на масажиста. След процедурите е хубаво да не консумирате алкохол в следващите няколко часа и наистина да си починете. Ако ви се ходи на плаж – препоръчително е да стоите под чадъра на сянка. Вземете си една хубава книга и се отпуснете – все пак СПА хотелите се свързват с истинска почивка и пълноценно възстановяване. То разбира се не е само телесно, но и душевно.

Вече сте готови за първото си посещение. Открийте удоволствието, релаксацията и възстановането. СПА хотелите ви предлагат всички необходими удобства и комфорт на истинската почивка, за да се заредите за предстоящите предизвикателства и да установите вътрешна хармония и спокойствие. А да не забравяме и бонуса от посещението на такива процедури и съоръжения – всички болежки изчезват.

 

Направете си резервация в някой от СПА хотелите
Винаги носете бански в СПА хотелите
Какво се прави преди и след посещенията на центровете в СПА хотелите?