Среща-дискусия на тема "Успешно позициониране на курорта Св. св. Константин и Елена като дестинация за здравен, морски и СПА туризъм"

Още

На 24 юли 2020 г. в Хотел Астор Гардън ще се проведе среща-дискусия на тема "Успешно позициониране на курорта Св. св. Константин и Елена като дестинация за здравен, морски и СПА туризъм на немския здравно-осигурителен пазар".

Дискусията е част от мащабен проект за позиционирането и маркетинга на България като дестинация за здравен туризъм, който се осъществява от Германо-Българска индустриално-търговска камара /ГБИТК/, Министерство на туризма и Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/. Проектът е иницииран по повод решение на Германската асоциация на здравно-осигурителните каси да включи България като една от 14-те държави, в които се признават и реимбурсират средства за профилактика и рехабилитация в амбулаторни условия.

Първият етап от проекта бе онлайн дискусия на тема „Как България стартира туризма в условията на COVID-19“, осъществена през юни на най-голямата немска платформа за професионалисти в туризма www.fve.de. Бяха представени морските дестинации на България, а курортът Св. св. Константин и Елена получи признание за най-мащабни инвестиции в здравния, морския и СПА туризма, като видеото от това представяне бе гледано над 5 милиона пъти.

Дискусията на 24 юли в курорта Св. св. Константин и Елена е с участието на г-жа Кармен Щруг – заместник-главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ и г-жа Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/ и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация /ЕСПА/.