Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета

Още

Посещението на всяко ново място изисква запознаване с базата на хотелския комплекс и  услугите, които се предлагат. Тук ще ви предложим няколко простички съвета за по-приятното и пълноценно преживяване на подобна почивка.

Кой от всички хотели с минерален басейн да изберете?

Това е строго индивидуален въпрос, но ето няколко стъпки за по-лесен избор. Първо – ако имате деца е задължително да се запознаете с условията в хотела – има ли детски басейн, близо ли е до този за възрастни, има ли детски кът, игрова зала – ако са по-големи децата ви, условията за настаняването им. Второ – според сезона, в който предпочитате да е почивката ви, е добре да се запознаете с наличието на външни и вътрешни басейни. Трето – каква е температурата и размерите на съотвените басейни. Четвърто – заплащат ли се допълнително или влизат в цената за настаняване. Тук ще споменем, че хотелите предлагат безплатно ползване на минералните си басейни, както и някои други удобства и термални процедури. Не се фокусираме върху интериора и местоположението на хотела – това си е изцяло личен избор, но няма ли да е приятно да усещате мириса на морската шир, докато сте в топлия и релаксиращ минерален басейн?

Как да се подготвим за хотелите с минерален басейн?

Има няколко стъпки – препоръчително е, както и за другите СПА процедури, да бъдете с чиста кожа, т.е. един бърз душ след фитнеса или плажа. Докато сте в минералния басейн всички пори се отварят, кожата се почиства от ненужните замърсявания и вещества. Винаги носете със себе си бански, джапанки, хавлия – специално за басейна. Хубаво е да имате специално подготвен комплект от необходимите атрибути за посещенията си на минералния басейн и другите процедури. Ако ще използвате минералните басейни за плуване, вземете си и необходимите плувни елементи. За дамите е задължително да бъдат с прибрани коси. Подгответе се за истински рай на спокойствието.

 Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета 1
Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета - оферти
 Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета 2
Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета - Заповядайте при нас!
 Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета 3
Почивка в хотели с минерален басейн – няколко съвета - незабравимо изживяване

Кое е преимуществото на хотелите с минерален басейн на морето?

Тук ще нарисуваме една картина на вашата почивка. Представете си, че е лято, изключително много ви боли гърбът, но децата искат да отидат на море и да се забавляват на плажа. Изведнъж се сещате за Св. Св. Константин и Елена, където има хотели с минерален басейн на брега на морето и в същото време сте заобиколени от невероятна природа. Има външни басейни, които да позволят усещането на морския бриз, като междувременно се наслаждавате и на отпускащите и лечебни свойства на минералната топла вода. За децата и щурите им приключения има и водни пързалки в един от същите минерални басейни. А ако ви се прииска просто да се попечете на галещото слънце и да усетите пясъка под краката си, е необходимо да минете само няколко метра. Рай?

 

Кой от всички хотели с минерален басейн да изберете?
Как да се подготвим за хотелите с минерален басейн?
Кое е преимуществото на хотелите с минерален басейн на морето?