СПА процедури – здраве и спокойствие - част 1

Още

Всички се опитваме да полагаме максимални грижи за здравето си. В този текст, а както и в следващия (един е крайно недостатъчен), ще ви представим ползите от СПА процедурите или поне част от тях. Здраве, по-добра концентрация, по-малко стрес, без болежки – това е вашето ежедневие след СПА процедурите.

СПА процедурите подобряват сърдечно-съдовите процеси

Когато се влезем във водата до врата, тялото се натоварва повече и съответно сърдечния обем се увеличава. Тоест – когато стоите във вода, вие „тренирате“ сърцето си, то работи по-усилено, функционира по-пълноценно и така ще бъде по-здраво. Не е случайно, че плуването е прекрасен спорт. Тук обаче получавате здраве, докато си почивате.

СПА процедурите понижават кръвното налягане

Според проучвания, горещата вода, подобно на СПА ваната, повишава сърдечната честота и същевременно понижава кръвното налягане, като по този начин подобрява сърдечно-съдовото здраве. Изводът е, че ще имате прекрасна циркулация на кръвта и регулирано кръвно налягане. Тук е добре да вметнем, че хората, които имат предпоставки за сърдечни проблеми или са имали такива, е хубаво да се консултират с лекаря си за продължителността на СПА процедурите и има ли такива от тях, които не бива да се посещават.

 СПА процедури – здраве и спокойствие 1
СПА процедури – здраве и спокойствие - оферти
 СПА процедури – здраве и спокойствие 2
Лечебен масаж - Заповядайте при нас!
 СПА процедури – здраве и спокойствие 3
СПА процедури – здраве и спокойствие - цени

СПА процедурите срещу болките в тялото

Тук двубоят е ясен – болките нямат шанс срещу СПА процедурите. Изключително подходящи при мускулна треска, артрит, спортни травми, преумора – със сигурност ще намерите поне частично облекчение след отидете на такива процедури. Всеки спортист посещава подобни центрове, за да релаксира тялото си и да го подготви за следващия ден. Радвайте се и вие на тялото си.

Без безсъние след СПА процедурите

Топлата вода има свойството да релаксира и отпуска цялото тяло на човек. Всеки мускул ще се чувства освободен. Една вана със гореща минерална вода е идеален за това начин – топлината повишава  телесната ви температура и цялото ви напрегнато тяло е в нирвана, ще се почувствате вълшебно. След подобна релаксация е неизбежно да се чувствате малко по-уморени и спокойни. Сънят сам идва при вас. Но е важно да предупредим – не заспивайте във ваната – не е добра идея.

СПА процедурите, диабетът и загубата на тегло

Не, тук не става дума за нова специална диета или нещо подобно, а за проучване, което удостоверява влиянието на една СПА вана. И така, според същото проучване, хората, които имат диабет, но ходят редовно на СПА процедури, могат да намалят нивата на кръвната си захар. Същото проучване доказва и че при вземане на СПА вана шест дни в седмицата за по 30 минути, всеки може да свали до два килограма за месец. И това се случва без специални диети, физически активности или нещо подобно – същият начин на живот, същото ежедневие и за един месец и няколко посещения –  два килограма по-малко. Е, не са ли магия тези СПА процедури?

 

СПА процедурите подобряват сърдечно-съдовите процеси
СПА процедурите понижават кръвното налягане
СПА процедурите срещу болките в тялото
Без безсъние след СПА процедурите
СПА процедурите, диабетът и загубата на тегло