cover DSC07706.jpg

Курорта

Още

Една дестинация – много възможности

Само на няколко километра от Варна, сред прохладата на морския бряг и прекрасна зеленина се намира едно от най-живописните кътчета по Българското Черноморско крайбрежие – Св. св. Константин и Елена.

Едно от най-големите предимства на мястото е, че съчетава лечебните минерални води със силата на морето и морския климат. Тази уникална комбинацията оказва благотворно влияние върху цялостното състояние на духа и тялото, редуцира стреса и укрепва имунитета.

Историята на курорта започва още в древността, когато хората оценили природните дадености на мястото и черпили от силата и енергията му. В наши дни следваме стъпките им, развиваме натрупания опит и традициите, като използваме по най-добрия начин водата като извор на здраве и красота.

Възможностите за отдих и развлечения са многобройни през цялата година. Лятото е изпълнено с настроение, колорит и ухание на море и пясък. Есента и зимата са идеалното време за отпускаща ваканция, съчетана с грижа за здравето и красотата. Пролетта е времето, когато курортът се превръща в открита артистична сцена: скулптурният пленер „Докосване до природата“ претворява курорта в ателие под небето, в което артисти от България и чужбина сътворяват произведения на изкуството от камък и дърво.