DSC07396-Edit_res.jpg

Ресторанти

Още

Monty by Andre Tokev

Enjoy the moments of tasty

Храм за естети, създаден с вдъхновението на шеф Андре Токев. Резултат от пътешествия през различни държави, преживените емоции и целия опит на майстор-готвача. Един друг свят, в който да се отпуснете и да се наслаждавате на представлението за сетивата.

Класически ястия, с продукти от сезона или екстремни кулинарни изкушения. Една истинска българска кулинарна дестинация, която ще ви потопи във философията на гурмето. Насладете се на апетитните моменти!

Вила Чинка

Villa Chinka - Италиански шик & Средиземноморски вкус

Житието на Марко Чинка датира от XV век. По него време Венеция и Генуа са господари на Средиземно море. Генуезците получават разрешение от Константин XI за контрол над проливите край византийската столица и под вещото командване на военачалника Джовани Джустиниани бележат победи. В този флот попада и младият тосканец Марко Чинка. Качествата на смелия моряк не убягват от погледа на Джустиниани. За кратко време Марко става командир на търговска и военна флотилия. Съдбата го изпраща и в Черно море, което кипи от пиратски набези на донски казаци. Точно тук, в сърцето на курортния комплекс Св. св. Константин и Елена, на север от руините на византийската крепост „Кастрици”, Марко Чинка изгражда застава. Де да можеше камъкът да говори! Tа да разкаже за подвизите му, за това как железният воин и изкусен мореплавател разбива казашката флотилия и залавя водачите на клановете й, а после оковава в кафез един от тях, провесвайки го на кула в своята застава за назидание на враговете си. Де да можеше и вълните да говорят! Щяха да разкажат за бохемската му душа, за хубавото вино, за добрата храна, за красивите жени и за пищните оргии, подслаждащи нощите му. Неслучайно гербът на флотилията на Марко Чинка е изобразявал мида Scallop, в която две спиращи дъха русалки примамват с красотата си. Следите на тосканския мореплавател се губят с превземането на Константинопол от Мехмед II, когато Марко е изпратен да брани по море византийската столица. Но все пак не е изчезнал напълно. В близост до опожарената крепост „Кастрици” се появява ново селище Кестрич – сегашния варненски квартал Виница. В него живеят много кръвни наследници на тосканския мореплавател – неизбежно, след толкова бурни нощи с красивите „русалки“ от „Кастрици”. Що се отнася до името „Вила Чинка”, то е спорно. Някои смятат, че носи името на Марко. Други, че е назована така заради камъка чинка, от който е изградена. А според трети, „Вила Чинка” носи названието си от малките сладкопойни чинки, които летят над този красив бряг.

GPS координати: 43°13'52.5"N 28°00'51.3"E

За контакти: restaurant@villachinka.com

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

Ресторант Villa Mare

Villa Mare е ресторант с неподправена прелест в сърцето на Св. Св. Константин и Елена – първият и най-зелен черноморски курорт.

Създадохме целогодишна, елегантна локация с естетичен кулинарен нюх. С внимание селектирахме вкусове, които създават апетитни и весели спомени в комфортна обстановка. В менюто на Villa Mare е претворено желанието ни да акцентираме върху сезонните вкусове и флиртуваме с класическите аромати.

GPS координати: 43.235173,28.012978

За контакти: info@villamare.bg

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

The Bay - The Bay Beach & BBQ

Там, където небето целува морето

The Bay e едно от най-красивите места в курорта, в което можете да съчетаете плажа с отлична кухня.

Ще го откриете в спокойствието на малкия залив в курортния комплекс, на самия бряг – очакващ изгрева и изпращащ залеза. Прохладата на каменните сепарета, уютът на бара и живописният плаж няма да ви пуснат нито да тръгнете, нито да отплавате! Просто трябва да видите как небето целува морето!

Средиземноморска кухня, морски дарове и BBQ – останете и за обяд, и за вечеря – ориенталското барбекю се пали рано, a ароматите и вкусовете представят най-апетитното от средиземноморската кухня.

Рибата е прясна, морските дарове са в изобилие, а виното е точното!

Това е The Bay! Ще ви очарова!