DSC07396-Edit_res.jpg

Ресторанти

Още

Monty

Enjoy the moments of tasty

Кулинарни емоции създадени, за да ви пренесат в един друг свят, в който да се насладите на класически ястия или кулинарни изкушения.

Ресторантът е нов поглед към традиционни рецепти от българската и европейска кухня. Авторски предложения, които изненадват с изключителната си презентация. Изкуство в чиния – това е кухнята на ресторант Monty. Място, където всяка вечеря е специално събитие и кулинарен празник.

За контакти: 0888 435 336

За контакти: reservations@montyrestaurant.com

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

Ресторант Kampai

Пренесете се на кулинарно пътешествие из Азия. Насладете се на разнообразни азиатски кулинарни преживявания и традиционно Sushi.

За резервации: 052 812 015

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

Вила Чинка

Villa Chinka - Италиански шик & Средиземноморски вкус

Житието на Марко Чинка датира от XV век. По него време Венеция и Генуа са господари на Средиземно море. Генуезците получават разрешение от Константин XI за контрол над проливите край византийската столица и под вещото командване на военачалника Джовани Джустиниани бележат победи. В този флот попада и младият тосканец Марко Чинка. Качествата на смелия моряк не убягват от погледа на Джустиниани. За кратко време Марко става командир на търговска и военна флотилия. Съдбата го изпраща и в Черно море, което кипи от пиратски набези на донски казаци. Точно тук, в сърцето на курортния комплекс Св. св. Константин и Елена, на север от руините на византийската крепост „Кастрици”, Марко Чинка изгражда застава. Де да можеше камъкът да говори! Tа да разкаже за подвизите му, за това как железният воин и изкусен мореплавател разбива казашката флотилия и залавя водачите на клановете й, а после оковава в кафез един от тях, провесвайки го на кула в своята застава за назидание на враговете си. Де да можеше и вълните да говорят! Щяха да разкажат за бохемската му душа, за хубавото вино, за добрата храна, за красивите жени и за пищните оргии, подслаждащи нощите му. Неслучайно гербът на флотилията на Марко Чинка е изобразявал мида Scallop, в която две спиращи дъха русалки примамват с красотата си. Следите на тосканския мореплавател се губят с превземането на Константинопол от Мехмед II, когато Марко е изпратен да брани по море византийската столица. Но все пак не е изчезнал напълно. В близост до опожарената крепост „Кастрици” се появява ново селище Кестрич – сегашния варненски квартал Виница. В него живеят много кръвни наследници на тосканския мореплавател – неизбежно, след толкова бурни нощи с красивите „русалки“ от „Кастрици”. Що се отнася до името „Вила Чинка”, то е спорно. Някои смятат, че носи името на Марко. Други, че е назована така заради камъка чинка, от който е изградена. А според трети, „Вила Чинка” носи названието си от малките сладкопойни чинки, които летят над този красив бряг.

GPS координати: 43°13'52.5"N 28°00'51.3"E

За контакти: restaurant@villachinka.com

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

Ресторант Villa Mare

Villa Mare е ресторант с неподправена прелест в сърцето на Св. Св. Константин и Елена – първият и най-зелен черноморски курорт.

Създадохме целогодишна, елегантна локация с естетичен кулинарен нюх. С внимание селектирахме вкусове, които създават апетитни и весели спомени в комфортна обстановка. В менюто на Villa Mare е претворено желанието ни да акцентираме върху сезонните вкусове и флиртуваме с класическите аромати.

GPS координати: 43.235173,28.012978

За контакти: info@villamare.bg

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

The Bay - The Bay Beach & BBQ

Там, където небето целува морето

The Bay e едно от най-красивите места в курорта, в което можете да съчетаете плажа с отлична кухня.

Ще го откриете в спокойствието на малкия залив в курортния комплекс, на самия бряг – очакващ изгрева и изпращащ залеза. Прохладата на каменните сепарета, уютът на бара и живописният плаж няма да ви пуснат нито да тръгнете, нито да отплавате! Просто трябва да видите как небето целува морето!

Средиземноморска кухня, морски дарове и BBQ – останете и за обяд, и за вечеря – ориенталското барбекю се пали рано, a ароматите и вкусовете представят най-апетитното от средиземноморската кухня.

Рибата е прясна, морските дарове са в изобилие, а виното е точното!

Това е The Bay! Ще ви очарова!

Ресторанта няма да работи в периода 26.09.2021 - 01.05.2022

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

MORE beach restaurant

Там, където залезът прегръща морето! Буквално. Не съществува друга крайбрежна локация в курортен комплекс Св. св. Константин и Елена, от която тази съвършена гледка да е така осезаема. Замлъкваш, усмихваш се, става ти някак по-лежерно.

Ресторант МОРЕ е създаден със закачка в името. Този „по-плажен ресторант” подчертава в повече. И красотата на родните брегове, и тайните на черноморската кулинария!

Той пази стари похвати за богат и разнообразен улов. Знае къде са най-свежите рапани. Познава най-тънките техники за осоляване на прясна риба. И приготвя всички тези вкусотии в изключително вкусни вариации. Ех, тази супа от трицона, кая и лихнус… Или пък пържения морски костур с печени картофи и мащерка!

Единството със заобикалящата природа е видимо във всеки детайл наоколо. Ресторантът претворява свободния дух на съвременното хипи в любов - към спокойствието, настроението, натуралните продукти и даровете от морето.

Ресторанта няма да работи в периода 21.09.2021 - 01.05.2022

GPS координати: 43°23'07.4"N 28°01'58.7"E

За контакти: 088 460 6090

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

P8J_0873.jpg

Small City Cafe

Small City Cafe ще ви очарова с хубаво кафе, бързо и вкусно хранене в приятна обстановка през деня, а вечер ще може да се насладите на аперативи с леко хапване и добра музика.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА

116798272_139132184520266_8055460491756466580_n.jpg

Brisa BBQ Del Mar

Beach Spanish Concept Restaurant | Вкусотия от испанската кулинария

Сигурни сме, че е било достатъчно дори веднъж да опитате вкусотия от испанската кулинария, за да поискате отново! Затова ще споделим, че (исп.) brisa означава полъх, а (исп.) del Mar - от морето. Всичко останало ще сготвим с продукти от пазарите, с дарове - току-що уловени по близките даляни, с подбрани меса - директно от Испания и с доза пикантност, разбира се. Ще сервираме с подробности и пояснения. И ще ви вдъхновим за кулинарно пътешествие! Някои от рецептите са типични, а други - провокират! И двата случая водят до облизване на пръстите и любопитство. Особено важи за барбекю изкушенията, сеньорити и сеньори! ¡HOLA, AMIGOS!

Ресторант Бриса е на плажа - последвайте Крайбрежната алея в Св. св. Константин и Елена.

Телефон за резервации: 088 990 0100

ВИЖ ПОВЕЧЕ ЗА ОБЕКТА