5 интересни факта за Св. св. Константин и Елена

Още

Добре дошли в курорта Св. св. Константин и Елена - перлата на българското Черноморие! Това уникално кътче на морския бряг предлага не само красива природа и чисти плажове, но и богатство от история, култура и гурме изживявания.

Докато планирате следващата си почивка тук, ето 5 кратки факта за Св. св. Константин и Елена, които може да ви заинтригуват:

1. Първият български морски курорт

DJI_0061.jpg

Св. св. Константин и Елена е първият български морски курорт. Откриването му датира от началото на 20-ти век и още от тогава курортът е станал привлекателно място за отдих и релакс, той привлича хиляди туристи от цял свят и се отличава с уникален характер.

2. Историческо богатство и легенди

Св. св. Константин и Елена се простира на мястото на древен римски курорт, който е носил името "Терме". Този курорт има дълга история, свързана с легенди за лечебните свойства на термалните извори. Една от легендите гласи, че император Константин Велики и неговата майка Света Елена лично посетили тези места и са се възстановили след известно време тук. Поради тази причина курортът получава своето име "Св. Св. Константин и Елена" в чест на великия император и неговата майка.

3. Уникални термални извори

DSC_3311.jpg

Една от най-значимите атракции на курорта са термалните извори с лечебни свойства. Водата от тези извори е богата на минерали и се счита за благотворна за здравето.

DSC_3353.jpg

DSC_7736.jpg

Термалните комплекси и СПА центрове в Св. Св. Константин и Елена предлагат различни процедури, масажи и лечебни терапии, които помагат за релаксация и възстановяване на организма. Тези термални извори са едни от най-старите в Европа и гарантират невероятно изживяване и релакс за посетителите.

4. Кулинарни изкушения

Освен природата и спа-центровете, Св. св. Константин и Елена предлага богатство от кулинарни изкушения. Ресторантите в курорта предлагат широка гама от ястия - от традиционната българска кухня до международни гурме специалитети. Тук можете да се насладите на свежо приготвени морски деликатеси, вкусни салати и атрактивни десерти, които ще задоволят всеки вкус.

5. Културни забележителности

Курортът предлага исторически и културни забележителности, които могат да обогатят вашето пътуване. Едно от тях е древният манастир „Св. св. Константин и Елена“. Днес храмът е с нови стенописи, резбовани тронове и изографисани купол и олтар. Манастирът е изключително посещаван заради своите светини.

Св. Св. Константин и Елена е курорт със сърце и душа, който предлага изключително изживяване за всеки посетител. От легендите и историята до природата и кулинарните изкушения, курортът ще Ви впечатли с разнообразни развлечения. Ако търсите комбинация от релаксация, приключения и гурме изживявания, тогава Св. св. Константин и Елена е идеалното място за вашия следващ отдих.